dinsdag, januari 07th, 2014 | Author:

2013 is voorbij gevlogen. In de leuke gemeente Woudenberg ben ik 17 uur per week actief geweest op het gebied van milieu, duurzaamheid, monumenten en archeologie. En daar gaan we in 2014 gewoon mee door!

Wat 2014 verder gaat brengen, is afwachten. Ik ben druk bezig om nieuwe samenwerking aan te gaan. Zin in, nieuwe contacten, nieuwe ervaringen, enz. We zullen zien wat 2014 ons brengt!

dinsdag, januari 22nd, 2013 | Author:

2013 is alweer een paar weken oud. De winter is in volle gang, de tuin ligt onder een laag sneeuw en ik ben met iets nieuws gestart. Sinds half januari ben ik voor 17 uur in de week bij de gemeente Woudenberg te vinden. Daar ben ik ingehuurd als beleidsmedewerker – hou je vast – milieu, duurzaamheid, monumenten en archeologie. Zin in!!!

maandag, mei 21st, 2012 | Author:

Het is het me al een tijdje duidelijk, we gaan terug naar kleinschaligheid. Of het nu gaat over geld, energie, zorg of voedsel, de trend is ‘hou het dicht bij huis!’ En trendgevoelig als ik ben (wie hoor ik lachen??), doe ik daar volop aan mee. Natuurlijk met mijn permacultuur. Dankzij de opleiding die ik bij Helma Roëll van PermacultuurCentrum Nederland volg, doorloop ik momenteel een ontzettend steile leercurve: mijn kennis neemt in rap tempo enorm toe. En mijn ervaring ook! Het lokaal voedsel groeit al volop in mijn achter-, voor- en zijtuin, volgens de principes van de permacultuur uiteraard! Dus een initiatief als Transition Town kan ik alleen maar omarmen! Ik heb me aangesloten en ga meedoen in de kerngroep van TT Doorn en de werkgroep lokaal voedsel. Dat is nog eens ervaring opdoen!

En nog zo’n leuk initiatief op de toch al leuke Utrechtse Heuvelrug: een lokaal duurzaam energiebedrijf! De plannen worden op dit moment uitgewerkt en op 15 juni, tijdens de duurzame dagen van de gemeente worden de plannen gepresenteerd. En ook dit initiatief kan ik niet anders dan omarmen. En dus meedoen! Ik heb me aangesloten bij het marketing en communicatieclubje. We zijn nu actief bezig met het schrijven van teksten voor de website, het nadenken over een pakkende naam en het uitzoeken van een geschikt (lokaal uiteraard) bureau dat dit mooi vorm kan geven. En zoals al vaker is geroepen in deze club enthousiaste mensen: Het kan, dus we gaan het doen! En zo is het.

dinsdag, maart 13th, 2012 | Author:

Afgelopen donderdag heb ik de derde cursusdag van de opleiding permacultuur gevolgd. Alweer een reuze interessante dag met veel waardevolle informatie, afgewisseld met werken in de permacultuurtuin voor het opdoen van de broodnodige  praktijkervaring, het bespreken van de ontwerpen, testen van de meegebrachte bodemmonsters en het bekijken van een film.

Permacultuur gaat over het ontwerpen van een duurzame leefomgeving. Hoe kun je op duurzame wijze voorzien in de algemene behoefte aan voedsel, drinkwater, energie, huisvesting en (zelfs) sociale verbinding?
Het antwoord dat Permacultuur geeft, is samen te vatten in één begrip: werk met de natuur mee! Dat betekent dat je een ontwerp van de voorzieningen zo goed mogelijk laat aansluiten op de natuur en op de natuurlijke systemen om je heen. Te beginnen in mijn eigen achtertuin: Yes, in my backyard dus!

De opleiding volg ik in Zutphen bij Permacultuur Centrum Nederland. Kijk anders eens op: http://www.permacultuur.org/

zondag, februari 26th, 2012 | Author:

Eindelijk is het gelukt: een werkende website. Het verder uitbouwen kan beginnen. Met dank aan Erwin Pasop!

Houd de website in de gaten!

Category: Uncategorized  | 2 Comments